Потребителите в развиващите се страни по-често използват и криптовалутите, когато

...
 Потребителите в развиващите се страни по-често използват и криптовалутите, когато
Коментари Харесай

Най-много криптовалути използват във Виетнам

 

Потребителите в разрастващите се страни по-често употребяват и криптовалутите, когато изпращат пари между тях. В този сегмент африкански страни като Нигерия и Кения се подреждат високо.

 

Доклад на Chainalysis демонстрира в кои страни потребителите употребяват най-често криптовалути — пресмятайки цената на транзакциите и паритета на покупателната дарба, и поставяйки специфичен акцент върху непрофесионалната и peer-to-peer приложимост, написа Statista.

На първа позиция се оказва Виетнам. Сред аргументите криптовалутите да са известни там, както и в други разрастващи се страни, е, че те се употребяват по-често като капиталов инструмент за сметка на други благоприятни условия. Запазването на цената на спестяванията на локалните консуматори е различен тласък, което слага страни като Венецуела, Аржентина и Турция, чиито валути потъват, отпред на класацията, предава Money.bg.

Сред развитите страни криптовалутите са най-популярни в страните, в които британският е формален език — най-много в Съединени американски щати, само че и във Англия, Канада, Южна Африка и Австралия. Големи разрастващи се стопански системи като Индия, Китай и Бразилия също намират място. В случая на Русия и Украйна Chainalysis показва, че използването там евентуално е обвързвана с съмнение към институциите, отбягване на данъчни отговорности и пренасяне на активи отвън границите на двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР